I vini “OVADA” e “GHERLAN” sono stati premiati al 43° Concorso Enologico della Provincia di Alessandria “Premio Marengo DOC. Per noi è una grande soddisfazione! Grazie!

Ecco un breve profilo dei due vini:

“OVADA” Ovada DOCG
Dolcetto di Ovada Superiore docg, Senza Solfiti Aggiunti. Il vino simbolo dell’Alto Monferrato Ovadese.
Produzione: dolcetto vinificato in purezza, fermentazione spontanea, macerazione a una temperatura controllata di 28°C per 10–15 giorni, maturazione e affinamento in vasca per 12 mesi.
Vitigno: 100% dolcetto
La degustazione: colore rosso rubino di grande intensità. Profumo fruttato, in continua evoluzione. Gusto morbido, vivo con retrogusto tipicamente asciutto.

“GHERLAN” – Ovada DOCG Riserva
L’orgoglio dell’azienda!
Produzione: da uve dolcetto selezionate, macerazione di 10-15 giorni, affinamento di oltre due anni prima in botte grande di rovere poi in vasca e da ultimo in bottiglia.
Vitigno: 100% dolcetto
La degustazione: colore rosso rubino con leggeri riflessi granati. Profumo etereo, complesso, sentori di legno seppur presenti positivamente inavvertibili. Gusto che rispecchia il profumo a sigillare una sinergia ottenuta dalla selezione di uve, una fermentazione da manuale e un affinamento corretto e controllato.

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Our “Ovada” and “Gherlan” wines have been awarded at the 43rd Oenological Competition of the Province of Alessandria “Premio Marengo DOC”. For us it is a great satisfaction! Thank you!

Here is a short profile of the two wines:

“OVADA” Ovada docg
Dolcetto di Ovada Superiore docg.
The flagship wine of the Alto Monferrato Ovadese!
Certified Organic and Vegan by Icea. No Sulphites added.
wine cellar: spontaneous fermentation, maceration of 10-15 days at a controlled temperature of 28°C, maturation and aging in steel tanks for 12 months.
grapes: 100% dolcetto
tasting notes: intense ruby red. Fruity bouquet, continuously evolving. Smooth and lively on the palate, with a typically dry aftertaste.

“GHERLAN” – Ovada docg Riserva
OVADA docg Riserva with Low level of Sulphites.
Certified Organic and Vegan by Icea.
Wine cellar: 10-15 days maceration, with not too frequent, though intense, pump-overs. After malolactic fermentation and repeated decanting, this wine is ready for a more than 24 months maturation period in large oak barrels, in concrete tanks and into bottle.
Grapes: 100% dolcetto
Tasting notes: ruby red with traces of garnet. Ethereal, complex bouquet with delicate yet subtle wood notes. The flavour reflects the aroma, confirming a perfectly harmonious combination obtained from careful selection of grapes, accurate fermentation, and correct and controlled ageing. A “Franco Tinto proof” wine.